Installatie camerabewaking jachthaven Oostende

iPcams.be installeerde onlangs een compleet camerabewakingssysteem voor één der grootste jachthavens van België, Mercator Marina in Oostende.

Deze in het hart van Oostende gelegen jachthaven werd voorzien van cameratoezicht aan iedere toegangspoort, zodat de havenmeester een overzicht op de ganse jachthaven heeft.

Het havengebouw ligt immers aan het begin van de uitgestrekte dokken, het verste deel van de jachthaven ligt er wel 600m van verwijderd!

Dankzij een 10-tal camera’s is er nu een continue overzicht over het ruim 50.000m2 groter complex, zodat de bezoekers van de jachthaven een nog betere veiligheid kan geboden worden, en dit zowel overdag als ‘s nachts.

Bovendien kunnen de medewerkers de beelden ook raadplegen vanaf mobiele apparaten, zodat ze om het even waar in de jachthaven (of zelfs thuis) het overzicht behouden, en dit zowel met live beelden of playback!

Een bijkomende opdracht was bovendien een continu zicht te bieden op de sluizen en de waterstand, een belangrijke factor in de veiligheid.

Extra uitdaging is de locatie van Mercator Marina: deze is volledig omsloten door openbaar domein, zodat het leggen van kabels geen optie was.

Daarom werd gekozen voor een volledig draadloze oplossing: iedere camera is verbonden via een eigen beveiligde verbinding met het havengebouw.

Er is ook voorzien in continue monitoring van het geheel, zodat de installatie steeds de beste betrouwbaarheid biedt.

 

Hebt u ook een dergelijk project? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan