1 dag niet

1 dag niet – Geef inbrekers geen kans!

BRUSSEL – Tijdens deze donkere dagen stijgt het aantal inbraken. Om alle Belgen hiervan bewust te maken, werd de campagne ‘1 dag niet’ gelanceerd. Verschillende acties en initiatieven leiden naar de nationale actiedag op donderdag 11 december.

‘1 dag niet’ wil alle Belgen sensibiliseren rond inbraakpreventie

Affiche 1 dag niet
1 dag niet

200 inbraken per dag

De campagne ‘1 dag niet’ spoort iedereen aan proactief maatregelen te nemen tegen woninginbraak. Je kan informatie vinden en delen op de website www.1dagniet.be , er is een handige app waarmee je je risicoprofiel berekent. Via een teken- en knutselwedstrijd worden scholen betrokken, er zijn posters met tips en postkaarten met Sinterklaas of de Kerstman in de hoofdrol.

Sinds 2005 merken de politiediensten een stijging van het aantal woninginbraken, met recent een stabilisering. Vraag je de mening van de inbreker, dan zal die antwoorden dat de Belgen laks zijn. Met een gemiddelde van 200 inbraken per dag is er nood aan sensibilisering van het brede publiek. De actie ‘1 dag niet’ wil ook aantonen dat preventiemaatregelen helemaal niet duur hoeven te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat iedereen gratis beroep kan doen op een inbraakpreventieadviseur die je aanvraagt via je lokale politiekantoor?

De schroevendraaier

Vandaag worden woningen bezocht vanaf donderdag en voornamelijk in de namiddag en de vroege avond terwijl appartementen vooral ’s middags tijdens weekdagen ongewenst bezoek krijgen. 68,6% van de inbraken gebeurt in woningen, 21,29% in appartementen en 10,11% in andere locaties zoals verenigingslokalen. Inbrekers maken dankbaar gebruik van ons uitgebreide wegennet, vooral in de grensstreek, en hun favoriete werkinstrument is de schroevendraaier!

1 dag niet

1 dag niet!

Laten we met z’n allen actie ondernemen zodat vanaf 11 december elke inbreker ontmoedigd wordt en overrichter zake moet afdruipen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan