Wat zijn bewakingscamera’s ?

Een bewakingscamera is een videocamera die beelden maakt met als belangrijkste doel criminaliteit te voorkomen. Andere belangrijke doelen zijn toegangscontrole en alarmverificatie. Twee secundaire doelen zijn het opsporen van strafbare feiten en het vastleggen van bewijsmateriaal voor rechtzaken.

Bewakingscamera Oostende

iPcams.be is voor bewakingscamera’s aanwezig in de regio van Oostende, Bredene, De Haan, Middelkerke, Diksmuide, Oudenburg, Jabbeke, Brugge, Blankenberge, … kortom in heel West-Vlaanderen

Bewakingscamera’s worden opgehangen op allerlei plaatsen waar criminaliteit en overlast kunnen voorkomen, zoals stations, vliegvelden, havens en (snel)wegen. Maar ook in en om gebouwen zoals banken, ministeries, winkels en winkelcentra, parkeerterreinen, ziekenhuizen, scholen en dergelijke. De aanleiding om camera’s op te hangen is vaak tweeledig: enerzijds is het doel criminaliteit te voorkomen en – als dat niet lukt – beelden vast te leggen waarmee daders kunnen worden opgespoord en veroordeeld. Het komt steeds vaker voor dat camera’s worden gecombineerd met andere instrumenten. Zo zijn er camera’s met microfoons die geluid kunnen opnemen of realtime kunnen analyseren om bepaalde ‘incidenten’ (zoals vechtpartijen, brekend glas of iets dergelijks) te detecteren. Ook zijn er camera’s die worden uitgerust met een luidspreker waardoor een bewaker van afstand kan communiceren met degenen die in beeld zijn. In Middlesbrough (Engeland) heeft men bijvoorbeeld sprekende bewakingscamera’s ge├»nstalleerd, om zo direct te kunnen communiceren met overtreders en deze te berispen.

Wij maken het onderscheid op de volgende manier:

Vaste Camera’s

Controleer uw eigendom met vaste camera’s

Tijdelijke Camera’s

Bij evenementen enkele dagen op uw parking toezicht bieden, begeleid en beveilig uw werf.

Mobiele Camera’s

Camerabewaking in Taxi’s en Bussen

Het doel van camerabewaking is het beschermen en bewaken van personen en eigendommen. (Er is echter nog een verschil tussen camerabewaking & cameratoezicht, voor meer informatie, lees hier verder) Er zijn diverse wetten en regels waar de eigenaar van het camerasysteem aan moet voldoen. De belangrijkste daarvan zijn het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) waarin is vastgelegd dat cameratoezicht noodzakelijk, kenbaar, proportioneel en subsidiair moet zijn. Daarnaast geldt de Wet bescherming persoonsgegevens als er beelden worden vastgelegd waarop personen herkenbaar zijn.

Logo Geovision
Axis Camera