Nuttige tips beveiligingscamera’s

U kan de kwaliteit van uw huidige beveiligingscamera’s verbeteren. De verbeteringen kunnen aangebracht worden op het vlak van licht, camerapositie, beeldresolutie, opnamekwaliteit en onderhoud. Veel van deze tips zijn ook toepasbaar bij het investeren in een nieuw camerabewakingssysteem.

Beveiligingscamera Oostende

iPcams.be is voor beveiligingscamera’s aanwezig in de regio van Oostende, Bredene, De Haan, Middelkerke, Diksmuide, Oudenburg, Jabbeke, Brugge, Blankenberge, … kortom in heel West-Vlaanderen

beveiligingscamera mast
Mobotix beveiligingscamera

Bestaand beveiligingscamera systeem

Zorg tijdens de opnameperiodes (dag – nacht) voor voldoende licht in de zone waarin de personen of voertuigen voorkomen. Vermijd tegenlicht van andere lichtbronnen of van een veranderende zon.

Nieuw beveiligingscamera systeem

Waarop moet u letten bij de aanschaf en plaatsing? Een of meerdere camera’s? Een camerabewakingssystemen kan bestaan uit één of meerdere camera’s. Hou vooraf rekening met de informatie die u wil verzamelen met de camera’s. Kies de camera’s zo dat ze een goed beeld geven van personen (persoonlijke kenmerken zoals ogen, oren neus, mond, kin, moedervlekken, sproeten, tatoeages), voorwerpen en voertuigen (leesbare nummerplaat) die bij een misdrijf betrokken zijn.

Het beveiligingscamerasysteem is uitgerust met één of meerdere monitoren waarop de beelden zichtbaar zijn. De beelden worden opgeslagen op een opnamesysteem, waarop u ze op een snelle manier terug kan vinden en veilig kan bewaren. Het aantal geplaatste camera’s heeft soms een invloed op de opslagcapaciteit en/of de opnamesnelheid. Maak eerst een cameraplan met de aanduiding van de beeldhoeken en de plaatsen waar u de camera’s zou ophangen.

Axis Camera

Checklist

om uw beveiligingscamera systeem te optimaliseren

Menu